"Wij zijn een familiebedrijf met een rijke geschiedenis"


Wij zijn een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. We zijn voortgekomen uit een levensmiddelenwinkel in Kinderdijk die in 1888 door Elisabeth Boon, de overgrootmoeder van de huidige directeuren, werd opgericht. In de loop der tijd groeide deze eerste winkel uit tot een groothandel die nu onder andere de MCD Supermarkten en Boon’s Markten (onderdeel van ons bedrijf) bevoorraadt. In de jaren ’80 van de vorige eeuw vestigden wij ons in Sliedrecht aan de Marisstraat op het industrieterrein Nijverwaard. Inmiddels leveren wij aan een zestigtal supermarkten. Boon Food Group maakt onderdeel uit van Superunie. Superunie-leden hebben samen 2.000 winkels en zij zijn daarmee de grootste in Nederland. 

De laatste jaren is Boon Food Group fors gegroeid. Naast onze eigen supermarkten, exporteren we onze levensmiddelen (NL Food), gaan onze levensmiddelen binnen Nederland naar diverse afnemers (zoals Flink), en via ons bedrijf Zorgboodschap naar de gezondheidszorg. Vanwege de groei hebben we dan ook in 2018 een nieuw pand betrokken in Dordrecht aan de Saffier. Voor alle hierboven genoemde afnemers start de logistiek in Dordrecht. Weliswaar hebben wij diverse hubs in het land, maar ons logistieke proces in Dordrecht is heel uitdagend.

Vandaag de dag draait het nog steeds (net als bij Elisabeth Boon) om onze klanten. Klantgerichtheid denken en handelen staat hoog in het vaandel bij Boon. Met elkaar werken wij dan ook aan een bedrijfscultuur met korte en directe lijnen waarin de kwaliteit en zelfontplooiing van onze mensen centraal staat. 

De levensmiddelenhandel is altijd in beweging en nooit saai. We zijn een dynamisch bedrijf met heel veel verschillende bedrijfsonderdelen en functies, van chauffeur tot kassamedewerker tot magazijnmedewerker tot medewerker financiële administratie tot medewerker afdeling kaas/vleeswaren tot zaterdaghulp. We hebben mensen in dienst met allerlei verschillende achtergronden en opleidingen. Toch staan we dagelijks samen voor een klus, namelijk onze klanten minimaal datgene bieden waar zij op rekenen en als het kan zelfs hun verwachting te overtreffen.

Aangezien ons bedrijf groeit zijn wij ook steeds op zoek naar nieuwe medewerkers die samen met ons mee willen groeien. We zoeken niet alleen mensen in onze winkels, maar ook in ons distributiecentrum en op ons kantoor. Wij kunnen mensen gebruiken met veel werkervaring, maar ook mensen zonder werkervaring. We bieden volop kansen en ontwikkelingsmogelijkheden, naast uiteraard een prima pakket arbeidsvoorwaarden.

Wil je ook aan de slag bij ons? Neem een kijkje op deze site en solliciteer direct.